На Березнянщині розраховують на місцевих мешканців в охороні кордону

Перечинщина та Великоберезнянщина – прикордонні контрольовані райони, тому питання боротьби з нелегальною міграцією завжди постає гостро у цьому куточку Закарпатської області.

Великоберезнянський район межує із Словаччиною та Польщею, і шукачі кращого життя в Європі використовують таке територіальне розміщення району сповна.

Тільки в цьому році прикордоники спільно з міліцією району затримали десятки громдян Сходу, які мали намір перетнути державний кордон. Одних знаходили просто серед поля, інших – в лісі, когось виявляли в автомобілях. Як протидіяти злочиним угрупуванням, що здійснюють протиправну діяльність на державному кордоні, протидіяти доставці на автомобільних та залзнодорожніх маршрутах незаконих мігрантів, узгодити порядок дій при затриманні порушників вирішували за круглим столом начальник міліції громадської безпеки Євген Мельников, начальник державної автомобільної інспекції Михайло Беца, перший заступник начальника Чопського прикордонного загону Потетенін Віктор та начальник відділу прикордонної служби «Великий Березний» Мельничук Олег.

До слова, у липні місяці 2013 року Великоберезнянська района адміністрація схвалила Программу облаштування державного кордону та протидії нелегальній міграції для того, аби в повній мірі забезпечити виконання вимог законодавства з питань прикордонного режиму та пртидії нелегальній міграції та покращити функціонування відділу прикордонної служби «Великий Березний».

Як слушно зауважує керівник міліції громадської безпеки Євген Мельников, важливу роль у цій справі відведено і самим громадянам, членам громадських формувань, що діють на території району. Завдячуючи свідомості окремих громадян правохоронці мають змогу своєчасно виявляти місця переховування та викриття каналів незаконного прибуття нелегальних мігрантів на територію району, виявляти організаторів та посібників, які сприяють незаконій справі. Євген Мельников зазначає, що тільки спільними зусиллями, вживаючи дієвих заходів, можна сподіватися на те, що нелегальна міграція у районі буде подолана.

Мирослава Пекар, Перечинський РВ УМВС