Site icon zakarpatpost.net

Нацбанк дозволив міняти долари і євро без паспорта

Нацбанк дозволив використовувати платіжні картки для ідентифікації клієнтів замість паспорта під час обміну валюти.

“Мова йде про те, щоб відмовитися від копіювання документів клієнтів для здійснення валютообмінних операцій з метою ідентифікації клієнтів, і заміни їх платіжними картками, і це, безумовно, позитивно”, – повідомив директор асоціації банків-членів платіжних систем Олександр Карпов.

Він наголосив, що копії паспортів скупчуються в обмінних пунктах,що призводить до проведення шахрайських операцій, у тому числі щодо отримання кредитів.

Як зазначають Українські новини, раніше НБУ дозволив проводити продаж валюти з нарахуванням безготівкової гривні на платіжну картку клієнта. При цьому платіжна карта використовується для ідентифікації клієнта замість паспорта. Про це повідомляв директор департаменту з управління валютним резервом та здійснення операцій на відкритому ринку НБУ Олександр Дубихвіст.

Нагадаємо, що з 23 вересня 2011 року НБУ зобов’язав банки й обмінні пункти здійснювати обмін валют при наявності паспорта і з виготовленням копій документа громадян, які обмінюють валюту.

Як повідомлялося раніше, в Києві з’явилися торговці копіями паспортів, які шахраї використовують для оформлення кредитів, реєстрації фірм та махінацій в інтернеті.

tsn.ua

Exit mobile version