Спалювання сухостою призвело до 4 пожеж

Закарпатська область: за добу виникло 4 пожежі, і всі вони спричинені спалюванням сухостою

Попри постійні нагадування рятувальників та екологів про небезпеку спалювання сухого листя та інших рослинних залишків, краяни продовжують масово це робити. Піклуючись про впорядкування власних обійсть та наведення порядку у дворогосподарствах за допомогою відкритого вогню, люди геть-чисто забувають про згубні наслідки для довкілля, а можливо, й для здоров’я самих «паліїв».

Так, протягом 29 жовтня підрозділи Державного пожежно-рятувального загону міста Ужгорода чотири рази виїжджали на ліквідацію пожеж, спричинених загоранням сміття та сухої трави. І хоча прямих збитків дані пожежі не нанесли, громадянам все ж варто замислитись над проблемою весняно-осіннього горіння сухостою. Адже у більшості випадків причиною загорань стає людський фактор: необережність у поводженні з вогнем та занос сторонніх джерел запалювання. За правило, люди не замислюються наскільки страшними можуть бути наслідки їхньої безпечності. Варто пригадати, що в цьому році через необережне поводження з вогнем при спалюванні трави та сміття вже травмувалися люди, горіли автомобілі та надвірні споруди.

До прикладу, останній випадок, що трапився 25 жовтня в селі Мідяниця Іршавського району. Через власну недбалість під час такого «вогняного» прибирання 65-річна господиня отримала опіки обличчя, передпліччя та лівої кисті ІІ-ІІІ ст., та була госпіталізована у лікарню.

Оперативно-рятувальна служба Закарпатської області в черговий раз закликає громадян припинити спалювати сухе листя, траву та різного роду сміття! Адже швидкий на перший погляд спосіб прибирання може обернутися справжньою трагедією як для Вас, так і для оточуючих!

У ДСНС України у Закарпатській області