Греко-католицька молодь змагалася на інтелектуальній олімпіаді

19 жовтня юні учасники молодіжних центрів з усіх куточків Мукачівської греко-католицької єпархії вже ввосьме зустрілись для змагання на єпархіальній катехитичній олімпіаді.

Вона проводилась на території Ужгородської греко-католицької богословської академії ім. Блаженного Теодора. Темою олімпіади були Діяння апостолів.

Вранці, після молебня, зареєструвавшись, молодь з нетерпінням очікувала початку олімпіади, котра не виходила з голови та не сходила з вуст її учасників вже багато днів. Трішки нервуючи, вони перечитували або слухали Діяння і, насамперед, важливі настанови своїх отців чи катихетів. Тих, які прийшли взяти участь в олімпіаді чи просто зустріти близьких друзів, набратися досвіду для участі в наступному році, було близько 250 молодих людей. Учасники були поділені на дві групи: молодшу та старшу. Журі олімпіади сладалося зі священиків, які строго та об’єктивно намагалися оцінювати роботу команд.

Завдання на олімпіаді були дуже різноманітні, починаючи від тестів та редагування уривку з тексту книги Діянь, закінчуючи ловлею рибок-іграшок, адже першим заняттям апостолів було рибальство на Генезаретському озері. З кожним завданням табло балів змінювало свій вигляд, бо кожна з команд в різних конкурсах по-особливому змогла себе проявити.

Програма була розділена на два етапи, між якими, молодь змогла смачно пообідати в семінарійній трапезній. Підкріпившись фізично, учасники із завзятістю та братньою любов’ю продовжили змагатися. До перемоги кожну з команд вело загострене в той час почуття суперництва, але без ворожнечі, яка жодного разу не була відчутна. Під час перерв чи підрахунку результатів і вже в кінці олімпіади молодь радо співала і танцювала.

Час оголошення результатів та визначення переможців був переповнений емоціями, аплодисментами, несподіванками. Команди раділи зі своїх досягнень, успіхів інших та, найперше, через те, що могли взяти участь в олімпіаді. Вже розходячись додому, учасники вітали один одного, ділились враженнями та прощались в надії на найближчу зустріч.

Завдяки праці отців, семінаристів, та, найперше, молоді, яка багато свого часу пожертвувала, аби приготуватись і гідно виступити, була проведена олімпіада. І, напевно, кожен вповні задоволений, адже переконаний, що трудився на славу Божу.

Сайт Мукачівської ГКЄ