Ужгородку обікрали діти

За скоєння крадіжки ювелірних виробів з помешкання, працівники Ужгородського міськвідділу міліції затримали двох неповнолітніх обласного центру. Зловмисники за кілька хвилин винесли з будинку, майже всі золоті та срібні вироби.

Післяобідньої пори, за допомогою до Ужгородських міліціонерів, звернулася 36-річна, місцева мешканка. Жінка повідомила, що з її будинку, шляхом вільного доступу, двоє дітей викрали золоті та срібні вироби.

На місце події негайно виїхала слідчо – оперативна група та працівники роти патрульної служби Ужгородського міськвідділу міліції Олег Неміш та Андрій Лисак. Завдяки професійним діям міліціонерів, ця крадіжка була розкрита по “гарячих слідах”.

Потерпіла розповіла міліціонерам, що залишила вхідні двері будинку відчинені, а сама піднялася на другий поверх. За кілька хвилин почула, що на першому поверсі хтось бігає, а потім грюкнули вхідні двері, подивилася у вікно та побачила, як двоє дітлахів – дівчинка та хлопчик, вибігають з її двору на вулицю. Вона відразу спустилася до низу помешкання та виявила, що з шухляди тумби дитячої кімнати зникли 12-ть срібних прикрас, а з вітальної кімнати 19-ть золотих ювелірних виробів.

Крадіями виявилися – 14-річна Рузанна та її 12-річний брат Янош (імена змінено). Вони виховуються у багатодітній сім’ї. Батьки за ними не доглядають. Навчаються в школі, вчиться погано. Дівчина неодноразово попадала в поле зору правоохоронців за дрібні крадіжки та жебракування, а її брат – попався вперше… Вона ходила по будинках та жебракувала, смикала за ручку вхідних дверей до помешкань місцевих мешканців. Якщо двері були незамкнені, тихенько заходила – викрадала те, що потрапляло на очі – гроші, взуття, гаманці, телефони, сумочки будь-що, що мало цінність.

Неповнолітні лиходії – зізналися у скоєному. До того ж, потерпіла їх впізнала. Наразі вони спілкуються з правоохоронцями. Речові докази вилучено.

Відомості про дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана із проникненням у житло). Триває слідство.

Діана ДОРОГІЙ, Ужгородський МВ УМВС