Паспорти в Закарпатті видаватимуть у “Єдиному вікні”

В Ужгороді пройшла нарада щодо підсумків роботи органів Державної міграційної служби області за 9 місяців цього року.

За словами начальника ГУ ДМС України в Закарпатській області Ігоря Михайлишина, у 2013-му в області видано понад 26 тисяч паспортів громадянина України, 34 921 паспорти – для виїзду за кордон та 7 984 дитячих проїзних документів. Зареєстровано місце проживання 16 267 мешканцям області, знято з реєстраційного обліку – 11 275 осіб.

На особливому контролі і питання впровадження механізму роботи служби за принципом «Єдине вікно» через Центри надання адміністративних послуг. До кінця поточного року такі центри функціонуватимуть у кожній адміністративній одиниці Закарпаття.

Упродовж 2013-го Головним управлінням державної міграційної служби України в Закарпатській області укладено 3 угоди про співробітництво (з Берегівською та Воловецькою РДА, Ужгородською міською радою), а також підготовлено аналогічні угоди з Берегівською міською радою, Свалявською, Виноградівською, Тячівською, Рахівською районними державними адміністраціями. Готуються матеріали щодо налагодження співпраці з рештою центрів надання адмінпослуг.

– Наше першочергове завдання – зробити послуги, які надаються службою, доступнішими, максимально спростивши та прискоривши проходження мешканцями області відповідних процедур. Впровадження європейського принципу «Єдиного вікна» – це новий вагомий крок у його вирішенні, – відзначив Іван Качур.

Не менш важливим напрямком роботи служби, що обумовлений географічним становищем області та наявністю кордонів з кількома європейськими країнами є питання інтеграції біженців в українське суспільство. На виконання завдань центральних органів виконавчої влади в області реалізується регіональний план заходів щодо інтеграції біженців та осіб, які потребують додаткового захисту, в українське суспільство на період до 2020 року. З метою проведення оперативного аналізу стану виконання заходів зазначеного плану, їх перегляду, доопрацювання та внесення відповідних змін в області створено робочу групу під керівництвом заступника голови облдержадміністрації.

Загалом до реалізації регіонального плану задіяні близько 40 державних установ, організацій, підприємств, фондів, у т.ч. Ужгородський національний та Мукачівський державний університети, регіональний філіал Національного інституту стратегічних досліджень в м. Ужгороді, Регіональне Представництво Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Білорусі, Молдові та Україні, його виконавчі партнери на місцях, а спектр завдань охоплює всі сфери життя біженців від соціально-медичного захисту до збереження їх національно-культурної самобутності.

https://zakarpatpost.net