Вперше з парламентської трибуни Верховної Ради виступив відкритий гей

Під час парламентських слухань у Верховній Раді з питань євроінтеграції та антидискримінаційного законодавства, зокрема, вперше виступив відкритий гей Богдан Глоба, виконавчий директор Всеукраїнської благодійної організації Точка опори.

Глоба вказав на погрішності в закопроекті Про основи запобігання та протидії дискримінації в Україні № 5207, прийнятому у вересні 2012 року. Наприклад, на те, що в законопроекті відсутня “сексуальна орієнтація” у списку ознак, заборонених для дискримінації.

Він також наголосив, що без прийняття необхідних змін у законодавстві, в України немає шансів перейти до другої фази Плану дій з візової лібералізації з ЄС.

Відповідні законопроекти були прийняті країнами Східної Європи та Балканами: Польщею у 2011 році, Молдовою у 2012 році, Болгарією у 2001 році, Сербією у 2009 році.

ЛГБТ-активіст, який з16 років є відкритим геєм, з трибуни поділився особистим досвідом: “Я пройшов через усі види дискримінації, мене гнобили та ображали у школі, мене били і переслідували старші хлопчики, мене вигнали з сім’ї, і сьогодні я маю можливість відкрито і чесно з вами про це говорити”.

Нагадаємо, що відповідно до законопроекту №5207 у списку ознак, за якими заборонена дискримінація в Україні перераховані: раса, колір шкіри, політичні, релігійні та інші переконання, стать, вік, інвалідність, етнічне та соціальне походження, сімейний стан, майно, місце проживання, мова або інші ознаки, які роблять неможливим визнання і реалізацію на рівних підставах прав і свобод людини і громадянина.

Корреспондент.net