На Ужгородщині чиновники сільради втратили понад чверть мільйона коштів

Фахівці територіального органу Держфінінспекції в Закарпатській області – Ужгородської об’єднаної державної інспекції – виявили порушення, що призвели до втрат фінансових ресурсів на суму 264 тис. грн., під час ревізії фінансово-господарської діяльності Великодобронської сільської ради Ужгородського району.

Через порушення вимог законодавства щодо користування земельними ділянками, які перебувають в оренді, бюджет сільради недоотримав   235 тис. грн. Зокрема, посадові особи органу влади не вносили зміни до договорів оренди земельних ділянок щодо збільшення розміру орендної плати у зв’язку зі зростанням розміру ставки земельного податку, визначеного законодавством. Що ж до 14 чинних договорів оренди, то додаткову угоду стосовно збільшення  орендної плати укладено тільки до одного з них.

Окрім того, під час ревізії зафіксовано порушення, пов’язані зі списанням продуктів харчування, фінансуванням за&nbsp; рахунок&nbsp; бюджетних&nbsp; коштів витрат сторонньої юридичної особи за спожиті&nbsp; комунальні послуги, оплатою праці та нарахуваннями матеріальної допомоги, і як наслідок – проведення зайвих відрахувань до державних цільових фондів. <br /> За недотримання законодавства з фінансових питань трьох посадових осіб Великодобронської сільради притягнуто до адміністративної відповідальності. Ініційовано зупинення операцій із бюджетними коштами.

Інформацію про результати ревізії направлено в правоохоронні органи.

Прес-служба Держфінінспекції в Закарпатській області