У Свалявському лісництві молодь висадила 1150 саджанців

Вперше на Свалявщині з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського, відбулася благодійна акція саджання дерев.

На ділянці вирубаного лісу молодіжні братства Мукачівської єпархії у суботу, 2 листопада, провели висадку дерев на території місцевого лісництва. Ялина, дуб та ясінь відтепер зростатимуть на донедавна пустій площі лісу.

Ініціатором проведення благодійної акції виступила молодь Свалявського молодіжного братства. Як розповідає координатор заходу голова братства ієрей Василій Бабець, з ідеєю звернулися до Свалявського лісництва і попросили у них допомоги. Працівники були щиро здивовані і дуже радо відгукнулися на прохання. Відтак лісівники надали молоді увесь потрібний інвентар, саджанці і підготували територію для висадки.

«Зараз у суспільстві постала проблема масової вирубки лісів. І тому ми, у певній мірі, вирішили привернути увагу не лише самої православної молоді, але й усього суспільства до того, що вирубуючи ліси ми повинні засаджувати щось нове, залишити щось нашим нащадкам», – говорить о. Василій.

Бажаючих долучитися до екологічної акції виявилось чимало. З ентузіазмом та радістю молодь та священнослужителі саджали дерева. Символічною стала кількість висаджених саджанців – 1150 – із нагоди 1150-річчя з дня приходу на Слов’янські землі рівноапостольних братів Кирила і Мефодія.

«Ми хотіли відновити природні ресурси і тому силами наших братств хочемо допомогти лісівникам», – каже староста Свалявського молодіжного братства Моріка Дребітко.

Частинка лісу, посаджена своїми руками, старання та спільна справа назавжди залишаться у серцях молодих людей і кожен з учасників акції буде більш бережно ставитися до природи.

Протоієрей Вадим Гайдиш