В Росії каратимуть сепаратистів

В Росії пропонують кидати за ґрати на 20 років за сепаратизм.

У Державній Думі Росії зареєстрували законопроект про покарання за заклики до сепаратизму і підтримку сепаратистських рухів в країні.

Як повідомляє The BBC Russian bbc.co.uk/russian, документ пропонує позбавляти волі на термін від трьох років за розповсюдження сепаратистських поглядів і сумніви в територіальній цілісності Росії. Публічні висловлювання і спроби виправдати сепаратизм теж будуть каратися законом. Якщо ж заклики відділити від Росії якусь частину її території будуть здійснені з використанням службового положення, через ЗМІ чи інтернет, то за це будуть кидати за ґрати на 10-20 років.

Законопроект також передбачає покарання за пропаганду нацистської символіки і поглядів. Але за це будуть карати лише штрафом у розмірі 5 тисяч рублів.

Законопроект з’явився на фоні масових протестів у Бірюльово, після того, як азербайджанець зарізав Єгора Щербакова. Після цього лідер ЛДПР Володимир Жиріновський через телебачення закликав “обнести Кавказ колючим дротом”, щоб обмежити пересування територією Росії тамтешніх мешканців.

Нагадаємо, що у вбивстві в Бірюльово підозрюють азербайджанця Орхана Зейналова.Після бунту в Бірюльово у Москві почали “трусити” нелегалів та штрафувати учасників заворушень.

http://tsn.ua