Компроміс не знайдено, за зрив підписання угоди з ЄС відповідатиме Партія регіонів – Яценюк

Опозиція заявляє, що голова Верховної Ради Володимир Рибак у вівторок, 12 листопада, зобов’язаний скликати позачергове засідання для ухвалення законів, що вирішують питання Юлії Тимошенко.

“Ми офіційно заявляємо, що у вівторок на вимогу понад 150 народних депутатів спікер парламенту зобов’язаний скликати позачергове засідання Верховної Ради, на якому мають бути ухвалені в цілому три законопроекти. Перший законопроект – про надання можливості Юлії Тимошенко отримати медичну допомогу, другий законопроект – закон про прокуратуру в цілому, третій законопроект – закон про вибори народних депутатів України також у цілому”, – сказав лідер фракції “Батьківщина” Арсеній Яценюк у парламенті в п’ятницю після завершення консультацій керівників фракцій із місією Кокса-Квасневського.

А.Яценюк наголосив, що “в тому випадку, якщо у вівторок Партія регіонів з’явиться в парламенті та проголосує за ці три закони, це означатиме, що угоду у Вільнюсі буде підписано”. “Якщо Партія регіонів проігнорує позачергове засідання і відмовиться підтримувати ці три законопроекти, це означатиме лише одне: Партія регіонів і президент України Віктор Янукович зірвали європейське майбутнє українців, і на них лежить уся повнота відповідальності”, – зазначив він.

“Ми демонструємо акт волі й не дамо вам можливості покласти відповідальність на нас за зрив саміту”, – звернувся А.Яценюк до представників Партії регіонів.

“Опозиція готова на будь-які компроміси, а влада не готова ні на що. В кабінеті спікера було продемонстровано сценарій зриву саміту Україна-ЄС. Усі пропозиції, які подала українська опозиція… відхилили наші політичні опоненти”, – розповів про хід зустрічі А.Яценюк.

Він іще раз нагадав, що опозиція готова підтримати президентський законопроект про прокуратуру і законопроект про вибори народних депутатів, внесений Партією регіонів, і вимагає від регіоналів підтримати закон, який дозволить виїхати на лікування Ю.Тимошенко.

interfax