Міжгірська міліція проводить профілактичні бесіди з мотоциклістами

Мототранспорт зараз у великій моді й на Міжгірщині. Особливо цей практичний засіб пересування популярний у глибинці. Незважаючи на його позитивні плюси, часто-густо при їзді на мотоциклах трапляються і плачевні наслідки.

Причин бід чимало. Серед них і невміння водіїв керувати мотоциклом, й незнання правил дорожнього руху. Щоб зменшити аварійність на дорогах за участю мотоциклістів та скутеристів, цими днями за ініціативою начальника Міжгірського РВ УМВС Юрія Пеци та директора Міжгірського районного спортивного клубу товариства сприяння обороні України Миколи Янчика, у Синевирській Поляні в приміщенні сільської ради відбулося зібрання власників мотоциклів. З останніми було проведено роз’яснювальну бесіду з приводу обов’язкової реєстрації транспортного засобу та обов’язкового проходження навчання на право водіння.

Зустріч дала позитивний результат: півтора десятка власників двоколісних транспортних засобів одразу погодилися на те, щоб мати посвідчення водія категорії А та А-1. Голова сільради Юрій Горват запропонував безоплатно виділити приміщення в сільраді для навчання мотоциклістів, аби люди не їздили аж у Міжгір’я. Саме навчання проводитимуть викладачі районного спортивного технічного клубу.

Марія Ньорба, Міжгірський РВ УМВС