На тлі падіння продажів нових авто українці стали набагато частіше купувати уживані іномарки

Ринок продажів в Україні уживаних машин, який формується завдяки імпорту, у січні-жовтні 2013 року зріс на 41% порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 106 665 одиниць, заявили в Укравтопромі.

Водночас, за інформацією асоціації, продажі уживаних автомобілів у жовтні поточного року різко впали на 81% порівняно із жовтнем минулого року – до 1774 одиниць. З них число первинних реєстрацій комерційних уживаних автомобілів склало 1475 одиниць, легкових авто – 236 одиниць, автобусів – 63 одиниці.

“Причиною такого різкого падіння продажів імпортного секонд-хенду став екологічний податок, ставки якого для імпортованого автотранспорту, що був в експлуатації, значно збільшуються підвищувальними коефіцієнтами”, – заявили в об’єднанні.

Водночас, за результатами продажів за звітний період, у сегменті легкових уживаних машин найпопулярнішою маркою став Renault, серед комерційних автомобілів та автобусів – Mercedes-Benz.

Як повідомлялося, за підсумками жовтня український автомобільний ринок знову продемонстрував падіння на рівні 22,6% щодо минулого жовтня. За результатами 10 місяців авторинок уже не дорахувався 10 тис. проданих авто.

Корреспондент.biz