У Мукачеві 79-річний тесть відправив свого зятя до реанімації

До Мукачівського міськвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що з багатоповерхівки в «Росвигові» було госпіталізовано до лікарні чоловіка з проникаючим ножовим пораненням.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу. Працівники міліції опитали родичів та свідків, з якими спілкувався потерпілий того вечора. В результаті було затримано 79-річного тестя потерпілого, який зізнався у вчиненні злочину. Втім, і докази були беззаперечними. За місцем проживання співробітники карного розшуку вилучили одяг, на якому були сліди крові. Натомість знаряддя злочину — кухонний ніж, яким чоловік наніс удар зятеві, він викинув через вікно з третього поверху…

Як розповідає оперуповноважений карного розшуку Владислав Варга, пенсіонер зловживав алкоголем. Із 57-річним зятем у нього часто виникали сварки, проте до бійки не доходило. На цей раз старий був напідпитку, а зять зробив йому зауваження. Той, недовго думаючи, схопив ніж, яким чистив фрукти, і вдарив зятя в живіт. Після цього, відразу не відчувши болю, чоловіки почали битись, та за кілька хвилин поранений зять обезсилив і сам викликав швидку.

Тепер войовничому пенсіонеру, який до того ніколи не мав проблем із законом, доведеться відповідати за вчинене за ч.1 ст.121 Кримінального кодексу України (Умисне тяжке тілесне ушкодження). За скоєне чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років. Тривають досудові перевірки.

– Левова частка важких злочинів на Закарпатті, як-то навмисні вбивства, тяжкі тілесні ушкодження тощо, скоюється на грунті зловживання алкогольними напоями, – каже заступник начальника УМВС України в Закарпатській області полковник міліції Валерій Зінченко. – Нерідко потерпілі та їх кривдники перебувають в родинних стосунках. Виходячи з цього, міліція громадського блоку, в першу чергу дільничні інспектори, проводять профілактичні заходи з метою запобігання побутовим злочинам. Відповідна робота здійснюється з особами, схильними до пияцтва та домашнього насильства, а також з особами, що повернулися з місць позбавлення волі.

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС