В Ужгороді студент-філософ обікрав свою подругу

Ужгородський міськрайонний суд нещодавно оголосив вирок студенту факультету філософії одного з вузів, який попався на скоєнні квартирної крадіжки.

Як слідує з матеріалів обвинувального вироку, у липні цього року підсудний, знаходячись в приміщенні квартири по вул.Легоцького в м.Ужгороді, викрав від своєї співмешканки грошові кошти в сумі 1000 гривень, пару золотих сережок вартістю 1295 гривень та золоту обручку вартістю 1188 гривень, чим заподіяв жінці матеріальну шкоду на загальну суму 3483 гривень.

Потерпіла, виявивши пропажу грошей та коштовностей, звернулася із заявою в міліцію. За даним фактом було розпочате кримінальне провадження. Підозра в скоєнні крадіжки в першу чергу впала на згаданого студента-філософа, співмешканця молодої жінки. Під час спілкування з правоохоронцями той спершу відпирався, проте далі, припертий незаперечними доказами, змушений був зізнатися, що це саме він не втримався від спокуси розжитися «легкими» грошима…

У судовому засіданні студент визнав повністю свою вину у вчиненні злочину. Однак під час розгляду справи він разом із співмешканкою подали до суду угоду про примирення. Підсудний зобов’язується визнати вчинене та відшкодувати витрати за проведення експертизи. В угоді сторони також зазначили про призначення покарання обвинуваченому у вигляді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Вироком суду студента визнано винним за статтею 185 Кримінального Кодексу України – Таємне викрадення чужого майна (крадіжка) та призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 850 гривень. Крім того, було роз’яснено майбутньому філософу, що умисне невиконання угоди є підставою для притягнення його до відповідальності, встановленої законом.

http://karpatskijobjektiv.com