До Всесвітнього дня боротьби з діабетом в Ужгороді пройде конференція

У вівторок, 12 листопада, о 10.00 у прес-центрі УОЗ (пл. Театральна,6, обласний Центр здоров’я) відбудеться прес-конференція до Всесвітнього Дня боротьби проти цукрового діабету.

Запрошені:

Ольга ОЛЕКСИК – обласний ендокринолог

Ольга ЧЕМЕТ – обласний терапевт

Довідково:

14 листопада з 1991 року в 150 країнах відзначають Всесвітній день діабету, який проходить під егідою Міжнародної діабетичної федерації. Метою Всесвітнього дня боротьби проти діабету є підвищення поінформованості про діабет, про зростаючі показники захворюваності в усьому світі і про те, як можна запобігти розвитку цієї хвороби.

Цей День, започаткований Міжнародною федерацією діабету (МФД) і ВООЗ, відзначається в день народження Фредеріка Бантінга, який разом з Чарлзом Бестом зіграв вирішальну роль у відкритті в 1922 році інсуліну – ліків, що рятує життя людям, хворим на діабет.

За оцінками ВООЗ, більше 220 мільйонів чоловік у всьому світі хворі на діабет. Без належних втручань до 2030 року це число, ймовірно, більш ніж подвоїться. Майже 80% випадків смерті від діабету відбувається в країнах з низьким і середнім рівнем доходу.

Створення відомим письменником Гербертом Уелсом у Великобританії першого об’єднання хворих на цукровий діабет (ЦД) і лікарів, які про них піклуються, започаткувало діабетичний рух в усьому світі. Діабетичні організації різних країн об’єднались у Міжнародну діабетичну федерацію. Такі об’єднання – це реальна можливість для хворих на ЦД стати дієвою і авторитетною силою, здатною відстоювати свої законні права.

Прес-центр УОЗ в Закарпатській області