В Тур’я-Поляні відбудуться громадські слухання по міні-ГЕС

12 листопада відбулось засідання оргкомітету з проведення громадських слухань громади села Тур’я-Поляна Перечинського району, що стосуються спорудження другої гідроелектростанції поблизу даного села та деяких інших нагальних проблем.
У роботі оргкомітету взяли участь голова Закарпатської обласної організації ВО «Свобода» Олег Куцин та голова Перечинської районної організації Володимир Бердар. Як повідомили члени оргкомітету, на декого з них вже чиниться тиск з боку влади, тому засідання відбулося не в повному складі, але за присутності більшості його членів.

Оргкомітет, з метою забезпечення урахування думки громади, вирішив провести громадські слухання з приводу спорудження МГЕС 1 грудня (неділя) цього року о 14.00. На громадські слухання мають бути запрошені голова Тур’я-Полянської сільської ради та всі її депутати, голови Перечинських РДА і районної ради, представники Закарпатських ОДА та обласної ради, народні депутати України Василь Ковач (Партія регіонів) та Валерій Черняков (ВО «Свобода»), представник Форуму екологічного порятунку, представник ПП «Комерцконсалт» та представник Держлісгоспу.

Нагадаємо, що поблизу села Тур’я-Поляна, що на Перечинщині, вже було зведено одну гідроелектростанцію. В результаті в багатьох дворах місцевого населення в криницях зникла вода. Як зазначають екологи, частина р. Шипоті практично повністю втратила свою рибопродуктивність, представники іхтіофауни втратили здатність до самовідтворення. На даний момент планується зведення ще одного аналогічного об’єкта, що може принести непоправиму шкоду населенню та довкіллю села.

Прес-служба Закарпатської ОО ВО «Свобода»

http://zakarpattya.net.ua