Закарпатських порушників видаватимуть Угорщині

12 листопада в Ужгороді прокурори Закарпатської та Сабоч-Сатмар-Берегської області (Угорщина) говорили про вдосконалення співпраці прикордонних прокуратур.

Основним завданням цієї зустрічі прокурори вважають налагодження взаємодії правоохоронних органів України та Угорщини, оперативне взаємоінформування, а також особливості протидії трансконтинентальній та організованій злочинності, – повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Зокрема піднімалися питання екстрадиції, тобто видачі осіб, які вчинили кримінальні правопорушення. Були визначено основні напрямки удосконалення механізмів співпраці прикордонних прокуратур Закарпатської та Салбоч-Сатмар-Берегської областей та виконання міжнародно-правових доручень, які вже підписані між двома нашими країнами.

Участь у зустрічі взяли прокурор Закарпатської області Володимир Корбань, перший заступник прокурора області Андрій Бакай, заступники прокурора області Віталій Роман і Михайло Хиля, а також старший прокурор прокуратури області з міжнародно-правових відносин Олександр Завальський. Угорську сторону представляли прокурор Сабоч-Сатмар-Берегської області Жолт Жірош, його заступники Ференц Нодь та Ласло Шіпош, за участі Генерального консула Угорщини в Ужгороді Йожеф Бачкаї.

Варто зазначити, що у серпні правоохоронна система Закарпаття оголосила у міжнародний розшук винуватця трагічної ДТП під Хустом, в якій загинула дитина та жінка, екс-очільника Хустської філії ПАТ “Закарпатгаз” Павла Нагірного. Саме таке рішення прийняв Хустський районний суд. За неофіційною інформацією, Нагірний нині перебуває саме в Угорщині.

http://www.mukachevo.net