На Хустщині жебрак пограбував місцеву жительку

Цей уродженець Вінницької області з’явився в одному з сіл Хустського району кілька років тому.

На життя заробляв тим, що ходив по хатах і жебракував. Люди шкодували молодого жебрака, давали хто скільки міг. А той, замість того, аби влаштуватися на якусь роботу, й далі жебракував, причому не тільки на Хустщині, але час від часу навідувався й на сусідню Тячівщину.

Так, під час чергового жебракування чоловік навідався до одної оселі. Зайшовши у будинок, де двері були відкритими, помітив на веранді на кріслі жіночу сумочку. У Віталія (так звати чоловіка) в голові миттєво виникла думка розжитися «легкими» грошима. Вхопивши сумочку, жебрак витягнув з неї гаманець, в якому були гроші. Опісля кинув на подвір’ї сумочку, а в селі викинув і сам гаманець, з якого, звісно, забрав гроші…

Невдовзі господиня виявила відсутність сумочки, зрозуміла, що її обікрали, й звернулася за допомогою в міліцію. До справи взявся оперуповноважений сектору карного розшуку капітан міліції Василь Йовжій. Оперативник розпочав подворові обходи, спілкуючися з сусідами. Так міліціонер отримав інформацію про жебрака, який ходив по селу.

Як виявилось, чоловік цей на Хустщині проживає з 2011 року. Сам він з Вінницької області, на Закарпаття приїхав до рідного брата й залишився тут жити. Роботу шукати не пробував, а вирішив зайнятись жебрацтвом. Люди його жаліли та давали хто що міг: одяг, їжу, гроші. Віталій цим і користався, а тепер ще й украв чуже. Гроші, які поцупив з хати, встиг потратити. Тепер відповідатиме за скоєне.

За даним фактом слідчим Хустського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Агнеса Куртяк, Хустський МВ УМВС