«Перлина Карпат» так і не отримала нове життя. ФОТОРЕПОРТАЖ

Нині приміщення колишнього санаторію, який припинив свою діяльність у 2009 році руйнуються. 

Приміщення, які не використовуються, важко вберегти від знищення, фото, які зробили журналісти zakarpatpost.net яскраво про це свідчать.

Санаторій давно чекає господаря. Розмови про необхідність відновлення оздоровниці тривають роками, але справа чомусь не вирішується. Усе залишається по-старому.

27 березня минулого року губернатор Закарпаття Олександр Ледида побував у колись знаменитій і потужній оздоровниці – «Перлина Карпат».

Тоді, разом з губернатором там перебували екс- заступник керівника області Антон Громовий, голова облради Іван Балога, керівники правоохоронних та контролюючих органів краю, чиновники району.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Головною проблемою на той час була юридична, а точніше, затяжні судові процеси за право власності.

Хто з ким бореться за право власності – так і невідомо досі…

Того дня, голова ОДА сказав наступне (цитуємо повністю):

– Сьогодні (27 березня 2012 рік) я зібрав тут керівників усіх структур, які так чи інакше мають стосунок до вирішення проблеми. Уже майже готовий спільний план роботи. Наше завдання: упродовж року цей комплекс має запрацювати. Треба розпочинати ремонтні роботи, робити благоустрій території, відновлювати тепло- та водопостачання. Це унікальне місце має знову стати візитівкою Закарпаття.

На жаль, сьогодні 14 листопада. 2013 рік. Оздоровниця так і не запрацювала…

Нагадаємо, що «Перлину Карпат» відкрили у 1989 році. Тут оздоровлювались люди з серцево-судинними захворюваннями та хворобами шлунково-кишкового тракту. Довгий час заклад, розрахований на 500 ліжко-місць, входив до трійки найпотужніших санаторіїв області. Не працює оздоровниця з 2009-го – після сумнозвісної історії з отруєнням дітей. 65 школярів та 7 вихователів, які поверталися з санаторію «Перлина Карпат» госпіталізували у Львові через масове отруєння.

Відтоді майже півтори сотні місцевих працівників втратили роботу.

https://zakarpatpost.net