Український бізнес розраховує на європейське сприяння – Кінах

Промисловці і підприємці розраховують на адекватне розуміння європейськими партнерами соціально-економічної ситуації в Україні, аби вони допомогли їй у підвищенні конкурентоспроможності.

Про це заявив президент УСПП, співголова міжфракційного депутатського об’єднання Верховної Ради “Європейський вибір”, народний депутат України Анатолій Кінах, повідомляє його прес-служба.

“В той же час ми усвідомлюємо, що тільки спільні дії Президента, уряду, парламентаріїв, усіх політичних сил, промисловців і підприємців за активної підтримки громадянського суспільства дадуть змогу гідно пройти складний етап і розвиватися Україні як європейській, конкурентоздатній, демократичній державі”, – зазначив Кінах.

За його словами, Європа має об’єктивно оцінити складність моменту, оскільки зношеність основних фондів, висока енергоємність української продукції, низька – порівняно з європейською – продуктивність праці вимагають особливих дій. Вартість кредитних ресурсів в Україні становить 20-22% річних, тоді як в Європі – максимум 3-5%, і така різниця знову ж таки не на користь української конкурентоспроможності.

Кінах нагадав, що ці проблеми обговорювалися у вівторок на зустрічі промисловців і підприємців з Президентом України Віктором Януковичем, який доручив уряду активізувати виконання державних програм з підвищення ефективності внутрішнього виробництва в умовах, коли низка українських товаровиробників відчуває труднощі з експортом своєї продукції в країни Митного союзу.