Літак Вілкула не зміг сісти через туман

У вівторок, 19 листопада, Закарпаття з робочим візитом відвідає Віце- прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

У с. Теребля Тячівського району він проведе нараду щодо введення в експлуатацію нового житлового комплексу для мешканців закарпатського селища Солотвино, в якому виникла аварійна ситуація через обвал грунтів і підтоплення гірничих виробок на солеруднику. За дорученням Президента була надана державна допомога: побудовані нові будинки, зведені всі основні об’єкти соціальної інфраструктури.

У програмі поїздки – також огляд школи та дошкільного закладу на території нового житлового комплексу у Тереблі та помешкань будинків, які звели для відселення мешканців смт. Солотвино із прогнозованої зони деформації землі.

Початок о 14.50

Раніше повідомлялося, що Віце- прем’єр прибуде о 9:40 годині. За попереднім даними ужгородський аеропорт відмовився приймати літак через сильний туман.

Довідково: Перші руйнування в смт. Солотвино розпочались ще у 2004 році. Потім зсувні та карстові процеси розповсюдились на територію селища. На сьогодні руйнівні процеси продовжуються. Небезпечні деформації земної поверхні постійно прогресують і збільшуються за площею та об’ємами. У небезпечну зону потрапили житлові будинки, медичні та освітні заклади, мережі центрального водопостачання і водовідведення, лінія електропередач, частина селищних автодоріг.

Прес-центр Закарпатської ОДА