Ужгородка вподобала декоративні туї

Директор одного з Державних господарства міста вирішив облагородити прилеглу територію та посадив декоративні садженці Туї. Але не пройшло й тижня, як сім деревцят зникли.

Чоловікові нічого не залишилося робити, як повідомити про цей факт до міліції, адже зловмисники завдали шкоди вже вдруге. Вперше вони спокусилися на шість посаджених рослини на початку листопада. Загальна сума завданого збитку становить понад 1500 гривень.

Працівники міліції, які виїхали на місце події з’ясували, що адмінбудівля оснащена системою відеоспостереження і момент викрадення був зафіксований однією з камер. Переглянувши відео, міліціонери дізналися, що до обидвох крадіжок причетна одна і та ж особа, лише з інтервалом – в один тиждень.

Невздовзі дільничні інспектори спільно з працівниками роти патрульної служби та оперативниками карного розшуку Ужгородського міськвідділу міліції встановили особу підозрюваної. Нею виявилася 44-річна місцева мешканка, яка не тримається власного помешкання – веде бродячий спосіб життя. Не маючи засобів для існування, вирішила підзаробити крадіжкою. Спосіб обрала швидкий і не трудомісткий, для того аби витягнути із землі молоді саджанці не потрібно докладати значних зусиль. Туї віднесла у центр міста, де й продала випадковим перехожим. А зароблені таким чином гроші, витратила на власні потреби.

Відомості по даному факту внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), санкція якої передбачає штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Ужгородський МВ УМВС