В Ужгородському пологовому будинку помер малюк, що протягом місяця перебував у комі

Цю інформацію журналістам близько о пів на п’яту по обіді підтвердив батько дитини Йосип Мезей.

Саме він, а не лікарі, повідомив про факт смерті дитини міліцію. Після чого тіло немовляти взяли на обстеження судмедексперти. Свої висновки з цього приводу вони обіцяли оприлюднити протягом трьох днів.

Батькові медики назвали причиною смерті зупинку серця немовляти.

Два дні тому хлопчикові виповнився місяць від дня народження. Після тривалих і складних пологів він з’явився на світ вагою 3 кілограми 700 грамів внаслідок кесаревого розтину, але одразу потрапив у реанімацію. Батькам сказали, що немовля наковталося навколоплідних вод. Наступного ранку Алекса з реанімації виписали. Але батько зафіксував на фотокамеру свого мобільного телефона криваві ранки на голівці сина, які він запримітив відразу після операції. При тому, що, зі слів породілі, до кесаревого розтину застосовувалася вакуумна екстракція плода, в історії пологів вона чомусь не відображена.

Через три дні Алекс раптово перестав дихати і впав в стан мозкової коми. Медики кажуть – через кисневу недостатність.

Винними в тому, що хлопчик впав у кому, батьки вважають лікарів, оскільки останні, за їх словами, зволікали з кесаревим. При цьому керівництво пологового будинку навідріз відмовилося коментувати ситуацію, а замість нього пояснення журналістам давали чиновники управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА.

Правоохоронці відкрили кримінальну здійснення за фактом неналежного виконання професійних обов’язків медиками.

До речі, Ужгородським міський пологовий будинок вже півроку працює без ліцензії.

http://zakarpattya.net.ua