Мер Мукачева отримав книгу від ветеранів МВС

Голова Закарпатської обласної ветеранської організації Віктор Отовчиць та керівник ветеранської організації Мукачівського міськвідділу Іван Русин зустрілись з міським головою м.Мукачева Золтаном Ленд`єлом.

Приводом святкової зустрічі стала книга видана Асоціацією МВС України «10 років становлення», на сторінки якої вписана історія співпраці міської влади міста з органами внутрішніх справ.

«Хто не пам`ятає історії, не має майбутнього» – слова, які вписані між рядки книги, виданої Асоціацією ветеранів Міністерства внутрішніх справ. Книжка, презентована міському голові Мукачева, – справжній літопис становлення не тільки ветеранської організації, а й органів внутрішніх справ загалом.

Книга розрахована на широкий читацький загал, передусім тих, хто цікавиться, історією України, її правоохоронних органів. Тут зібрані відомості про авторитетних ветеранів, колишніх керівників в системі МВС з 1969 року. Саме з цього часу бере початок ветеранських рух, коли наказом МВС тодішнього СРСР Міністром внутрішніх справ Щолоковим М.О. було затверджено Положення про ради ветеранів органів міліції. З того часу ветерани, не шкодуючи часу і сил, невтомно передають свій життєвий і професійний досвід молодому поколінню.

Віктор Отовчиць та Іван Русин – керівники обласної та Мукачівської ветеранських організацій, маючи за плечима багатий фаховий досвід, постійно діляться, розповідають, подеколи радять молодим працівникам органів внутрішніх справ у їхній щоденній роботі.

Як розповів Віктор Отовчиць, готуючи до друку Всеукраїнський літопис ветеранської організації, не могли не вписати до сторінок історії Ради ветеранів області співпрацю з міською владою м.Мукачева. Тому вирішили офіційно зустрітись, подякувати та вручити міському голові Золтану Ленд`єлу історичну книгу Асоціації ветеранів Міністерства внутрішніх справ України.

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС