Чи послідує Ужгород прикладу Рави Руської і попроситься самостійно в ЄС

Місто на кордоні з Польщею проситься до ЄС без України.

 

На Львівщині прикордонне містечко хоче окремо від України євроінтегруватися. Мова йде про Раву-Руську, що розташована всього лиш у 2 км від території Польщі.

Відповідна ухвала була зачитана на міському віче в п’ятницю. Мер Рави-Руської Ірина Верещук офіційно направила документ із цього приводу до Європарламенту, повідомляє Gazeta.ua.

“Мільйони українських громадян, які все ще вірили та сподівалися на світле майбутнє для себе та своєї країни, тепер не бачать навіть променя надії. Міські, сільські та селищні громади по всій території України сьогодні намагаються показати, що Україна – це Європа, її місце у цивілізованому світі, а не у імперському рабстві”, – йдеться в тексті.

“Рава-Руська, як місто, що розташоване за 2 кілометри від Європейського союзу, ментально, духовно, культурно, історично є Європою. Громаді нашого міста як нікому іншому відомо, що таке Європа, які вона дає можливості та перспективи. І тому ми не погоджуємося, не підтримуємо, не визнаємо і не підкоряємося антиукраїнському рішенню уряду. Натомість просимо вас дослухатися не до політиків та урядовців, більшість з яких сьогодні проводять відверті антиукраїнські дії, а до простих громадян, які говорять “так” Європі, “так” угоді про асоціацію”, – зазначено в заяві.

В ухвалі мер Рави-Руської посилається на континентальну Хартію місцевого самоврядування та просить Брюссель вважати офіційну позицію уряду України щодо призупинення євроінтеграції такою, що не відповідає і не відстоює інтереси територіальних громад.

“Враховуючи це, просимо вас укласти угоду про асоціацію між Європейським Союзом та територіальною громадою міста Рава-Руська”, – зазначається в документі. Раніше повідомлялося, що Івано-Франківськ вимагає скасувати рішення “заморозити асоціацію”.

http://tsn.ua

Цікаво, чи послідує Ужгород, який розташований за 1 км від кордону зі Словаччиною прикладу Рави Руської?