Чопські прикордонники затримали нелегалів які хотіли потрапити до Словаччини

В рамках проведення спеціальних заходів з протидії нелегальній міграції, прикордонники Чопського загону затримали міжнародний «квартет» нелегалів, який намагався потрапити до ЄС.

Про групу чоловіків арабської зовнішності, що з’явились у прикордонні, бійцям відділу «Ужгород» стало відомо заздалегідь, а коли невідомі вирушили в сторону українсько-словацького кордону, прикордонний наряд здійснив їх затримання. На запитання прикордонників про громадянство, троє правопорушників повідомили, що є вихідцями з Сирії, ще один – з Кувейту, але жодним документом підтвердити свої слова не змогли. «Горе-мандрівники» вказали, що прямували до Словаччини, а вже звідти планували дістатись до Австрії, де проживають їхні родичі та знайомі. Також чоловіки зізнались, що свій маршрут через українсько-словацький кордон вони планували за допомогою інтернет-сервісу Google maps.

Правопорушників було доставлено до підрозділу з метою з’ясування обставин правопорушення та складання адміністративно-процесуальних документів. Рішення про відповідальність перед законом та подальшу долю затриманих визначить суд.

Прес-служба Чопського прикордонного загону