23 листопада в 32 країнах світу вшанують пам’ять жертв Голодомору

Сьогодні в Україні запалять свічки в пам’ять про жертви Голодомору.

Відбудуться заходи, присвячені 80-й річниці страшних подій. Заходи відбудуться на центральних площах усіх обласних центрів України .

У Києві о 14:00 відбудеться скорботна хода від метро “Арсенальна” до Національного меморіалу жертв Голодомору.

В 15:00 біля Національного меморіалу жертв Голодомору розпочнеться панахида, яку проведуть Патріарх Філарет та представники інших церковних конфесій.

В 16:00, після загальнонаціональної хвилини мовчання розпочнеться акція “Запали свічку пам’яті”: біля Національного меморіалу жертв Голодомору запалять понад 10 тисяч свічок, пише http://www.segodnya.ua

Заходи відбудуться на центральних площах усіх обласних центрів України і в 32 країнах світу. Вже вшанувала пам’ять жертв Голодомору в Україні адміністрація США. У столиці Польщі Варшаві завтра пройде панахида в пам’ять про загиблих.

Також вшанують пам’ять жертв в Австралії, Угорщині, Ватикані, Латвії, Литві, Естонії, Італії, Аргентині, Канаді, Грузії, США, Іспанії, Перу, Чехії та Колумбії. Українські телеканали також долучаться до вшанування пам’яті загиблих – у найближчі дні показ комедійних фільмів та розважальних шоу буде обмеженим, а також покажуть тематичні фільми.

http://tsn.ua