Ужгород: Резолюція мітингу на підтримку євроінтеграції України

Європейський вибір, підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом підтримує абсолютна більшість українського суспільства, українського народу. Адже це подає надію на те, що Україна буде цивілізованою європейською державою і ми, українці, нарешті заживемо по-людськи.

Своїм розпорядженням про призупинення (а насправді – відмову) від євроінтеграції, уряд Азарова цю надію нахабно у нас вкрав. Водночас «пошивши у дурні» керівництво Євросоюзу та очільників європейських держав. Саме тому ми вважаємо, що вся відповідальність за зрив євроінтеграційної угоди сьогодні лежить виключно на Президентові України Вікторові Януковичу.

 

 

 

 

 

Виходячи із зазначеного, заявляємо:

1. Ми підтверджуємо своє прагнення жити у Європейському Союзі;

2. Вимагаємо негайної відставки уряду Азарова, котрий зрадив інтереси українського народу, вчинив, по суті, державну зраду.

3. Виставляємо Президенту Януковичу ультимативну вимогу: підписати 28 листопада 2013 р. у Вільнюсі Угоду про асоціацію України з Євросоюзом;

4. Вимагаємо звільнення всіх політв’язнів;

5. Вимагаємо від депутатів Закарпатської обласної ради негайно скликати сесію, на якій засудити політику влади на зрив євроінтеграції України;

6. З огляду на те, що народні депутати Василь Ковач, Михайло Ланьо, Іван Бушко не голосували за підтримку курсу України на євроінтеграцію, чим зрадили сподівання закарпатців, які живуть у центрі Європи, увійти до сім’ї вільних європейських народів, звертаємося до виборців 68,70,73 виборчих округів з пропозицією розпочати збір підписів по відкликанню народних депутатів.

Ужгород, 24 листопада 2013 року

https://zakarpatpost.net