Будівництво залізничного вокзалу у Рахові обійдеться у 12 мільйонів гривень

На будівництво залізничної станції у закарпатському Рахові залучено кошти безпосередньо Львівської залізниці.

Загальний кошторис становить 12 млн. грн. До кінця року планується освоїти 10 млн. грн.

Ще не так давно в Рахові стояла старенька будівля залізничного вокзалу, яку було перебудовано в другій половині ХХ століття. Вперше станцію було побудовано і відкрито тут зупинку наприкінці ХІХ століття, ще за часів Австро-Угорщини.

З плином часу станція Рахів стала непридатною для використання, тож керівництво Львівської залізниці прийняло рішення про реконструкцію будівлі, яку було розпочато у 2008 році, але з невідомих причин будівництво було призупинено. Продовжили роботи вже в 2013 році.

Нині на місці старої – вже майже добудована нова вишукана двоповерхова залізнична станція. Зараз тривають внутрішні роботи, ведеться благоустрій
прилеглої території.

Роботи на об’єкті йдуть згідно з графіком. У будівництві задіяні екскаватори, бульдозери та інша техніка, – розказав начальник Івано–Франківської дирекції залізничних перевезень Сергій Пугач.

Відкриття будівлі нового вокзалу заплановане на 22 грудня. Станція буде надавати весь спектр послуг, які потребують громадяни, а саме: продаж квитків, надання послуг для людей з обмеженими можливостями, а також буде функціонувати зал очікування та санвузли. На перспективу планується надавати послуги з перевезення вантажів.

Рахівська РДА