На Театральній площі в Ужгороді зібралось вже близько півтисячі студентів

Вони слухають українську музику, співають українські пісні та скандують “Україна – це ЄС”, “УжНУ хоче в Європу”.

Перед молоддю виступають такі ж молоді лідери без жодних політичних гасел чи прапорів. Єдине їх бажання – це підтримати вступ України до ЄС та підписання угоди у Вільнюсі. Адже, як кажуть, мітингувальники, це означатиме достойні стипендії, визнання дипломів, кращі гуртожитки, вільне пересування країнами Європи.

Розпочався мітинг о 9 ранку. Дві ходи паралельно рушили одна від головного корпусу УжНУ, а друга – від хімічного факультету. По дорозі колона завітала у студентські гуртожитки на БАМі, на Набережній, закликала приєднатися до мітингу фізкультурний, медичний та історичний факультети. Біля історичного факультету до студентів вийшов ректор УжНУ Федір Ващук. Він повідомив, що повністю підтримує своїх студентів. Так само і УжНУ підтримує єроінтеграцію. Але зривати навчальний процес пан Ващук побоявся. Він пообіцяв, що сьогодні поговорить з викладачами і пропущені пари студентам пробачать, але на завтра попросив прийти на навчання.

Дві колони студентів остаточно з’єдналися на площі Театральній. Тут гімном України та гімном студента розпочалося студентське громадське обговорення, Ужгородський Євромайдан.
Ужгородський Євромайдан передав вітання студентським майданам у Івано-Франківську та Львові, а також висловив солідарність з тисячами Євромайданів по всьому світу.

Організатори обіцяють влаштувати вечірнє чергування та поставити студентське наметове містечко. Наразі вони вирішують, як діяти далі, адже значна частина студентів розійшлася грітися.

http://www.mukachevo.net