По всьому Закарпаттю почали діяти центри надання адмінпослуг

У понеділок, 25 листопада, відбулася селекторна нарада під керівництвом заступника голови обласної адміністрації Михайла Поповича.

На порядку денному – стан підготовки до відкриття та функціонування центрів надання адмінпослуг, показники роботи господарського комплексу районів та міст краю.

До 1 січня 2014 року у всіх районах та містах області повинні розпочати свою роботу центри надання адміністративних послуг. Станом на 1 листопада діють центри надання адміністративних послуг в Берегівській, Іршавській, Свалявській, Тячівській, Воловецькій райдержадміністраціях та Берегівському міськвиконкомі. На сьогодні вирішено питання з приміщенням в Ужгородському МВК, Рахівській, Перечинській, Міжгірській, Виноградівській, Хустській РДА. Щодо облаштування центрів на нараді прозвітувалися заступники голів Ужгородської, Березнянської та Перечинської РДА. Так, на Березнянщині у приміщенні, де заплановано створити адмінцентр, вже зроблено ремонт. У Перечині ремонтні роботи завершені, залишилося закупити меблі. Що ж до Ужгородського району, то тут теж у приміщенні проходять ремонтні роботи.

В обласній комплексній оцінці соціально-економічного розвитку районів і міст області за січень – вересень 2013 року перші місця займають місто Мукачево, Берегівський та Ужгородський райони. Останні місця наразі посіли Березнянщина, Перечинщина та місто Хуст. У районах це зумовили негативні показники у напрямках, що стосуються захисту прав дітей, рівня злочинності, у Перечині – недостатньо високі показники у напрямках житлово-комунального господарства та економічного розвитку.

– На показники, що стосуються рівня злочинності, ми безпосередньо вплинути не можемо. Але, щоб поліпшувати ситуацію у цьому напрямку потрібно налагодити ефективну співпрацю з управлінням МВС та прокуратурою. Рівень захисту прав дітей теж повинен контролюватися жорстко у кожному куточку Закарпаття – ми повинні працювати спільно у інтересах найменших мешканців Закарпаття, – відзначив під час наради Михайло Попович.

Прес-центр Закарпатської ОДА