Присяжнюк: Необхідно захищати інтереси громадян та виробників, незалежно від зовнішніх інтеграційних прагнень

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк зустрівся зі студентами з приводу питання переговорів України з Європейським та Митним союзами.

Учасники зустрічі обговорили перспективи подальшої співпраці України з двома торговельно-економічними блоками. Зокрема, було порушено питання переваг для вітчизняного АПК від співпраці з цими зовнішньоекономічними партнерами.

«Кожен рік ми відкриваємо нових 5 країн для експорту вітчизняної сільгосппродукції. Такі темпи освоєння нових ринків підтверджують високу якість та затребуваність нашої продукції. Однак ми маємо ще більш ретельно відстоювати та захищати інтереси наших виробників. Особливо це стосується того переговорного процесу, який наразі ведеться з Європейським та Митним союзами», − зазначив Микола Присяжнюк.

За словами Міністра, наразі необхідно продовжити модернізацію всіх галузей вітчизняної економіки, зокрема, й аграрного сектору. Це дозволить підвищити конкурентоспроможність вітчизняної продукції на внутрішньому та зовнішньому ринках.

«На сьогодні для України головне – стати сильним партнером як для Європейського, так і для Митного союзу. Лише у такому випадку ми зможемо вести рівноправний діалог з міжнародними торговельно-економічними блоками», − наголосив Міністр.

Своєю чергою, студенти також відзначили необхідність максимально підтримати інтереси вітчизняних громадян та виробників, незалежно від зовнішніх інтеграційних прагнень.