Більше двохсот одиниць техніки працюватимуть на дорогах області у разі ускладнення погодних умов

У середу, 27 листопада, на засіданні колегії говорили про стан проходження опалювального сезону 2013 – 2014 років та підготовку автошляхів у Закарпатській області до зимових умов.

Директор департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури облдержадміністрації Віктор Лукеча доповів: “Станом на 27 листопада опалювальний сезон у всіх населених пунктах області проходить безперебійно. Наразі в області опалюється 552 дошкільні заклади, 678 учбових, 59 лікарень та 2817 житлових будинків ( 35 з яких – централізовано, а 2782 – індивідуально). Послуги з опалення цих закладів та житлових будинків надають 1148 котелень”.

Щодо підготовки автомобільних доріг до зими, то наразі підготовлено більше двохсот одиниць техніки і механізмів, зокрема: 3 роторні снігоочищувачі, 6 бульдозерів, 24 автогрейдерів, 42 піскорозкидувачів, 6 солерозподілювачів, 55 навантажувачів та 61 одиницю спеціального навісного обладнання до тракторів і автомобілів. Крім того, відповідно до проведеної інвентаризації готово до роботи 110 одиниць спеціальної комунальної техніки.

З метою належного утримання вулично-дорожньої мережі області у зимовий період 2013-2014 років заготовлено майже 20 тис. тонн посипочних матеріалів, 4 тонни технічної солі та 20 тонн природних розсолів.

Відтак, райдержадміністраціям, міськвиконкомам, департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури облдержадміністрації, спільно із службою автомобільних доріг у Закарпатській області, ДП «Закарпатський облавтодор» та підрядними організаціями рекомендовано забезпечити належне утримання вулично-дорожньої мережі області у зимовий період 2013-2014 років. А Ужгородський міськвиконком має вжити необхідних заходів щодо введення в експлуатацію модульних котелень.

Прес-центр ОДА