Середня зарплата закарпатця 2 636 гривень

У середу, 27 листопада, відбулося розширене засідання колегії ОДА.

Перше питання на порядку денному – підсумки економічного і соціального розвитку області за 9 місяці в 2013 року. За інформацією директора департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Юрія Гузинця, загальний обсяг реалізованої продукції за цей період становив 6,7 млрд. грн., порівняно з відповідним періодом 2012 року збільшився на 506 млн. грн. Індекс обсягу сільськогосподарського виробництва становив майже 103%.

За 9 місяців цього року введено в експлуатацію 264,2 тис.м. загальної площі житла, що на 6,6% більше відповідного періоду минулого року. В економіку області вкладено 60,4 млн. дол. США прямих іноземних інвестицій, що на 12% більше за аналогічний період 2012 року. Оборот роздрібної торгівлі – 12,6 млрд. грн. (темп росту 109%). До бюджетів усіх рівнів області надійшло податків та зборів у сумі 3069,6 млн. грн., що більше відповідного періоду попереднього року на 135,3 млн. грн.

Середньомісячна заробітна плата штатного працівника, зайнятого в галузях економіки регіону, за вересень 2013 року становила 2 636 грн. Рівень безробіття по області станом на 1 жовтня 2013 року становив 1,4% проти 1,6% на відповідну дату 2012 року.

Поряд з позитивними тенденціями в економіці області мали місце окремі негативні. Так, індекс виробництва промислової продукції області у порівнянні з відповідним періодом 2012 року знизився на 2,7% (по Україні – спад на 5,2%). Індекс будівельної продукції знизився до відповідного періоду минулого року на 2%.

Наступне питання, що розглянули учасники засідання – підсумки виконання місцевих бюджетів області за 9 місяців 2013 року. Як розповів директор департаменту фінансів облдержадміністрації Петро Лазар, впродовж січня-вересня 2013 року до бюджетів усіх рівнів області надійшло податків, зборів у сумі 3 069,6 млн.грн., що більше, ніж за відповідний період минулого року на 135,3 млн. грн.

Забезпечення виконання планових показників доходів загального фонду місцевих бюджетів – Ужгородського, Берегівського, Мукачівського, Хустського, Чопського міськвиконкомів, Берегівської, Великоберезнянської, Іршавської, Ужгородської райдержадміністрацій є недостатнім. Така ж ситуація з контролем за станом виконання затверджених показників доходів низових бюджетів у Берегівському, Великоберезнянському, Виноградівському, Воловецькому, Іршавському, Міжгірському, Мукачівському, Перечинському, Рахівському, Свалявському, Ужгородському районах та місті Хуст, повідомляє прес-центр ОДА.

https://zakarpatpost.net