З ферми – в реанімацію

Нещодавно ранішньої пори в чергову частину Берегівського райвідділу поступило повідомлення від лікаря приймального відділення Берегівської центральної районної лікарні, про те, що до лікарні каретою швидкої медичної допомоги з території фермерського господарства, яке розташоване у с. Мале Попово Берегівського району був доставлений 31- річний мешканець вказаного села з тілесними ушкодженнями у вигляді колотих ран спини та черевної порожнини.

Вказаний громадянин знаходився в тяжкому стані та одразу ж був поміщений в реанімаційне відділення лікарні.

З метою з’ясування обставин отримання тілесних ушкоджень, оперативним черговим райвідділу на фермерське господарство було скеровано слідчо-оперативну групу, та, як з’ясувалось в подальшому, вказані тілесні ушкодження йому наніс сторож фермерського господарства. Як пояснив сторож, він почув дивний звук з приміщення де знаходились вівці та прихопивши з собою вили вирішив з’ясувати, що там відбувається. Підійшовши до стайні він побачив силует чоловіка та налякавшись наніс чоловікові декілька ударів вилами.

Разом з цим, під час спілкування з мешканцями села працівниками міліції було встановлено, що громадянин, який отримав тілесні ушкодження, також підробляв на вказаному фермерському господарстві різноробочим та частенько туди навідувався. Також було з’ясовано, що вказані учасники події не рідко випивали. Ймовірно, що все у вказаній ситуації не так просто, що і необхідно буде з’ясувати під час проведення досудового розслідування.

З місця події слідчим було вилучено сільськогосподарські вили та інші речі, на яких містились сліди злочину.

Відомості про цей злочин було внесено до Єдиного реєстру досудових розсліду¬вань, та кваліфіковано за ст.ст. 15 ч.2, 115 ч.1 Кримінального кодексу України (замах на вбивство — карається позбавленням волі на строк від 7 до 15 років). Проведення досудового розслідування керівництвом райвідділу доручено досвідченому працівнику міліції – заступнику начальника слідчого відділення Берегівського районного відділу Управління МВС України в Закарпатській області майору міліції Сакалошу В. А.

Іван Гергардт, Берегівський РВ УМВС