Кровопролиття. Опозиція вимагає дострокових виборів президента і парламенту

Опозиція виступає за дострокові вибори президента і Верховної Ради.

Про це заявив голова фракції «Батьківщина» у Верховній Раді Арсеній Яценюк.

Також, за словами політика, опозиція вимагає, аби вибори президента і парламенту відбулися одночасно.

На необхідності дострокових виборів президент наголосив і лідер парламентської фракції УДАР Віталій Кличко.

Адміністрацію президента після відставки Льовочкіна очолить Захарченко – джерело

Після силового розгону Євромайдану, що призвела до кровопролиття (було поранено чимало людей), надійшли повідомлення про відставку Сергія Льовочкіна з посади голови адміністрації президента

Замість Сергія Льовочкіна адміністрацію президента очолить Віталій Захарченко, повідомляють джерела Радіо Свобода в МВС. Місце міністра внутрішніх справ, в свою чергу, отримає Віктор Дубовик, який до цього працював першим заступником міністра внутрішніх справ.

Застосування сили «Беркутом»

За даними прес-служби Коаліції учасників Помаранчевої революції, для розгону акції прибуло близько однієї тисячі співробітників спецпідрозділу міліції «Беркут». Майдан Незалежності, де проходять акції, обнесли щитами.

У повідомленні сказано, що людей били палицями, застосовували газ. Були чутні вибухи. За твердженнями учасників мітингу, було затримано понад 35 людей. Після силового розгону Євромайдану по медичну допомогу звернулися 35 осіб, повідомив головний лікар Київської міської станції швидкої медичної допомоги Анатолій Вершигора. «За минулу добу до нас звернулися 35 осіб, яким було надано медичну допомогу», – сказав Вершигора.

За словами головного лікаря, 21 людину з тих, хто звернувся, доправили до лікарні, де їм надали необхідну допомогу. З них сімох осіб було госпіталізовано, частину з них вже виписали.

Людей били і за 400 метрів від майдану Незалежності

Бійці спецпідрозділів наздоганяли людей і на великій відстані від майдану Незалежності і били їх там. Про це видно і на відео з камер спостереження на Хрещатику, 19а (будівля входу у метро, станція «Хрещатик»). Ця будівля знаходиться за близько 400 метрів від майдану Незалежності.

Ось посилання на відео: http://www.radiosvoboda.org/content/article/25185312.html

http://www.radiosvoboda.org