Побиття на Євромайдані: «У мене почала сильно текти кров, усе обличчя було залите кров’ю…»

“Беркут” бив всіх під час розгону Євромайдану в Києві.

Про це повідомляє Польське радіо із посиланням на постраждалих громадян Польщі. “Міліція била усіх, хто тоді був на Майдані. Били навіть тих, хто вже лежав на землі”, – сказав один із побитих поляків директор регіонального відділу польської корпорації Яцек Забродський.

Він заявив: “Силовики бігли за мною і кричали, що я – іноземець… Почали мене бити ґумовими палицями по голові та спині”. За інформацією ЗМІ, Забродського госпіталізовано з серйозною травмою голови.

“У мене почала сильно текти кров, усе обличчя було залите кров’ю. Швидка сказала, що треба зашивати рану, бо вона — дуже велика. Але я хочу повідомити про це побиття міліції”, – сказав поляк.

При цьому другим постраждалим є журналіст інтернет-порталу “Eastbook” Томаш Пєхал. За його словами, близько 03.00 припинили працювати мобільні телефони осіб, зібраних на Майдані, а потім раптом з’явилися автомобілі з елементами новорічної ялинки, які намагалися в’їхати в натовп.

Люди почали протестувати, і тоді без жодного попередження на них кинулися спеціальні сили міліції. Пєхал також зазначив, що єдиним способом вийти з оточення – було пройти через “стежку здоров’я”, на якій стояли “беркутівці” та брутально били людей. Нагадаємо, для силового розгону Євромайдану прибули спецпідрозділи з Донецької, Луганської областей і Криму.

tsn.ua