Хустська райрада не змогла оцінити політичну ситуацію в країні, опозиція ухвалила окреме звернення

4 грудня, відбулася позачергова сесія Хустської районної ради з єдиним питанням порядку денного “Про суспільно-політичну ситуацію в Україні”.

Запропонований депутатам проект рішення виявився занадто лояльним до влади і ніяк не відображав позицію хустян. Відтак депутати М. Рішко, В. Сабадош , І. Рогач, О. Липчей запропонували внести зміни до рішення з вимогами, щодо засудження дій міністра МВС Захарченка та зверненням до Президента про відставку уряду.

Однак дані пропозиції не знайшли підтримки у провладних фракцій.

Як повідомив депутат від «Батьківщини» Іван Рогач, опозиція відмовилась голосувати за «причесаний» проект лояльного до влади рішення, відтак воно не брало необхідної кількості голосів. За пропозиції голови РДА В. Якубець голова ради В. Губаль ще двічі ставив проект даного лояльного рішення на повторне голосування, однак безрезультатно. При третій спробі, фракція ВО “Батьківщина” залишила сесійну залу. Після цього голова ради закрив сесію.

Натомість депутати фракцій ВО “Батьківщина та “Удар” на спільному засіданні фракцій прийняли звернення до Президента, у якому йдеться й про вимогу відставки уряду та засуджуються дії міністра МВС, повідомили газеті “НЕДІЛЯ” у прес-службі Закарпатської обласної організації партії ВО «Батьківщина».

http://nedilya.net