У Хусті обговорювали дитячу злочинність і алкоголізм

Днями на базі Хустської райдержадміністрації працівники служби у справах дітей разом з правоохоронцями обговорювали питання щодо дитячої злочинності, попередження алкоголізму серед підлітків та насильства в сім’ї.У засіданні «круглого столу» взяли участь начальник служби у справах дітей Хустської РДА Любов Вайнраух, спеціалісти служби Віталія Молнар та Наталія Поп, начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Хустського міськвідділу міліції Юрій Липчей та лікар-інфекціоніст Хустської районної поліклініки Олена Канюка, а також діти, які скоїли злочини, зазнали насилля в сім′ї, та ті, що були доставлені в лікарню з діагнозом: «алкогольне отруєння». Разом з ними були і їхні батьки.

Зустріч розпочала Любов Вайнраух, яка розповіла про роботу служби у справах дітей та наголосила на проблемі дитячої злочинності, вживанні неповнолітніми алкогольних напоїв та тютюнових виробів, скоєні насильства в сім’ї відносно дітей.

Начальник сектору кримінальної міліції майор Юрій Липчей розповів про кримінальну та адміністративну відповідальність. А лікар-інфекціоніст О.Канюка в деталях розповіла присутнім про таку хворобу, як ВІЛ/СНІД. На завершення зустрічі дітям було продемонстровано повчальні фільми про профілактику ВІЛ-інфекції серед підлітків.

«Сьогодні люди зайняті гонитвою за виживання, за грошима, і у них залишається мало часу на головне – увагу до своїх дітей. У родинах, де алкоголь є частиною життя й жодне застілля не проходить без “гарячих”напоїв, у дитини виникає цікавість – а що ж це таке? Про нього так багато говорять і вдома, і по телевізору, і в рекламі…

Вид хлопця чи дівчини ізпляшкою пива, коктейлем тощо —це образ успішної сучасної людини на телеканалах олігархів. Щоб відчути себе дорослим, дехто з дітей тягнеться за першою чаркою. Але саме дитячий алкоголізм є першим кроком донаркоманії та злочинності», – застерігає начальник хустської міліції ВасильТурдай.

Агнеса Куртяк, Хустський МВ УМВС