Хустянин купував пальне за фальшивки

Свою першу аферу 18-річний Анатолій провів на одній із АЗС, яка знаходиться на Хустщині.

Старший оператор АЗС під час перерахунку каси виявила п’ять фальшивих купюр номіналом 50 гривень з однаковою серією, номером та без року випуску. Зі слів заявниці, вищевказані купюри вона отримала від невідомого молодика в якості розрахунку за паливо.

До розкриття злочину взялися оперативники сектору боротьби з економічною злочинністю. Правоохоронці встановили, що ласим до «шарового» пального виявився непрацюючий юнак з м. Хуста. Під час бесіди з правоохоронцями хлопець розповів, що надрукував гроші на принтері, а тоді почав думати, як їх збути?

Анатолій зустрів свого друга Едуарда, з яким вирішив трохи поспілкуватися. Їхнє спілкування затяглося на декілька годин, після чого одному з них потрібно було конче поїхати у місто по справах. Тоді Анатолій запропонував, що відвезе його, але потрібно заправити автомобіль. Хлопці поїхали на заправку, де Анатолій своєму пасажиру подав дві 50-гривневі купюри. Хлопець, взявши гроші в руки, одразу відчув на дотик, що це щось не те, але Анатолій переконливо сказав, що гроші, мабуть, випрані. Едуард підійшов до каси, розрахувався за бензин, і хлопці поїхали по справах. По дорозі в Хуст у них виникла ідея поїхати на танці до сусідньої Виноградівщини. Питання одноголосно було вирішено, але Анатолій сказав, що пального їм не вистачить і потрібно трохи дозаправитись. Повернувшись на ту ж саму заправку, що і першого разу, хлопці знову розрахувались за пальне 50-гривневими купюрами. Жінка-касир вже вдруге нічого не запідозрила. Наблизився вечір. Хлопці поїхали на танці, а касир, перераховуючи касу, виявила сумнівні купюри, які на дотик та на вигляд були підозрілими. Жінка зрозуміла, що її ошукали. Не розгубившись, жінка одразу повідомила правоохоронців. Виїздом слідчо-оперативної групи Хустського міськвідділу міліції купюри було вилучено та направлено на експертизу.

За цим фактом слідчим внесено відомості до Єдиного реєстру та розпочато досудове розслідування за ознаками ч.1 ст.199 Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає, що виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту, а також збут підробленої національної валюти України у виді банкнот чи металевої монети, іноземної валюти. Державних цінних паперів чи білетів державної лотереї караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Інформацію повідомила Агнеса Куртяк, Хустський МВ УМВС