В Ужгороді затримали гвалтівника

Ужгородські міліціонери оперативно затримали 32-річного чоловіка, який підозрюється у згвалтуванні та пограбуванні 45-річної мешканки обласного центру.

За скоєння такого правопорушення він може потрапити до в’язниці на строк до 5 років.

Днями за допомогою до ужгородських міліціонерів звернулася 45-річна місцева мешканка. Жінка повідомила, що з виду знайомий чоловік без її згоди, вступив з нею в статеві зносини, після чого забрав з її руки золотий браслет та покинув приміщення. Цей прикрий випадок стався з нею в офісі, в кінеці робочого дня, коли вже всі працівники розійшлися по домівках.

– Працівники міліції провели копітку роботу і встановили, що даний злочин скоїв 32-річний ужгородець, який на даний час перебуває під слідством, за раніше скоєне ним кримінальне правопорушення, а саме грабіж, – каже начальник Ужгородського міськвідділу міліції підполковник Євген Калитич. – За вчинення, якого судом був визнаний винним, та отримав покарання у вигляді позбавлення волі на чотири роки. Таке покарання вважав – надто суворим. Тож, звернувся із заявою до апеляційного суду про оскарження судового рішення. Не дочекавшись ухвали апеляційного суду, скоїв ще один злочин.

Стосовно зловмисника відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 152 Кримінального кодексу України (Згвалтування, тобто статеві зносини із застосуванням фізичного насильства, погрози його застосування або з використанням безпорадного стану потерпілої особи), — продовжує підполковник Євген Калитич. – Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Проводиться досудове слідство.

Діана Дорогій, Ужгородський МВ УМВС