Прокуратура Ужгорода домоглася арешту підозрюваного у зґвалтуванні ужгородки

Прокуратура міста Ужгорода домоглася застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до підозрюваного у зґвалтуванні поєднаного з крадіжкою.
Як відомо, постраждала звернулася до міськвідділу міліції з повідомленням про те, що 35-річний чоловік без її згоди вступив з нею у статеві зносини. У ході здійснення процесуального керівництва у даному кримінальному провадженні, прокуратурою Ужгорода встановлено, що чоловік, зґвалтувавши, ще й пограбував потерпілу.

Враховуючи наведене, прокуратурою повідомлено особі про підозру у вчиненні названих злочинів та винесено клопотання про арешт, яке задоволено слідчим суддею Ужгородського міськрайонного суду.

Відтак, за вчинення вказаних злочинів передбачена відповідальність в порядку ч.2 ст.186 та ч.1 ст.152 Кримінального Кодексу України, а саме – грабіж, поєднаний з насильством, яке є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчинений повторно та зґвалтування, тобто статеві зносини із застосуванням фізичного насильства. За вказані злочини чинним законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років за грабіж, та позбавленням волі від трьох до п’яти років за згвалтування.

Розслідування триває, його хід взято на контроль прокуратурою області, повідомили “НЕДІЛІ” у прес-службі прокуратури міста Ужгорода.

http://nedilya.net