В Мукачеві обікрали інваліда

Зловмисник напросився в помічники до сліпого 75-річногопенсіонера, у якого потім викрав електропилу. Міліціонерирозшукали зловмисника і притягнули до відповідальності.До чергової частини Мукачівського міськвідділу міліції звернувся місцевий житель, який повідомив, що з його будинку було викрадено електропилу, яку він незадовго до того придбав за 900 гривень.

Під час розмови з правоохоронцями потерпілий розповів про чоловіка Степана, який запропонував свою допомогу в побуті та повсякденному житті. Ні про що не підозрюючи, сліпий безпорадний чоловік з радістю прийняв цю пропозицію. Така допомога, як сходити в магазин за хлібом, приготувати їжу, прибрати в кімнатах – була дуже йому потрібна, адже проживав він сам. Інвалід і не підозрював, що у чоловіка були зовсім інші плани…

Співробітникам міліції у ході проведення оперативно-розшукових заходів вдалося знайти докази, що підтверджують причетність до вчинення цієї крадіжки 42-річного мукачівця Степана, який спочатку всіляко заперечував свою причетність до крадіжки, а потім зізнався у скоєному.

Чоловік раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічні діяння. І ось любитель легкого заробітку знову взявся за старе – не маючи бажання заробляти чесним шляхом, зловмисник, скориставшись безпорадністю дідуся, викрав електропилу, за допомогою якої вирішив трохи підзаробити. А саме за порізку дров від людей отримував 50 гривень.

Речовий доказ вилучено. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді штрафу, виправних робіт на строк до 2 років, або позбавлення волі на строк до 3 років.

Євгенія Красилинець, Мукачівський МВ УМВС