В Ужгороді виявили порушення прав підприємців

У ході прокурорської перевірки в управлінні ветеринарної медицини в Ужгороді, виявлено порушення права суб’єктів господарювання.

Тобто, під час проведення планових перевірок, управління ветеринарної медицини не видавало відповідних наказів та направлень і не повідомляло суб’єктів господарювання про проведення перевірки, а у випадку виявлення порушень Закону України «Про безпеку та якість харчових продуктів», інспекторами не вживалося жодних заходів реагування.

Крім того, як повідомлялося раніше, влітку набула резонансу подія про неправомірне притягнення до адміністративної відповідальності керівника супермаркету «Велмарт». Так, керівник торгового центру звернувся до прокуратури із заявою про перевірку законності притягнення його до адмінвідповідальності муніципальною міліцією Ужгородської міськради. Таким чином, прокуратурою Ужгорода було встановлено, що рішення міськради не відповідало законодавству тому, що заявнику не було вручено копію протоколу, не роз’яснено права та не додано схеми місця правопорушення. Внаслідок цього до міської ради також направлено подання, яке було задоволено, а рішення комісії відносно керівника торгового центру скасовано.

Підприємці, пам’ятайте: у випадку тиску на ваш бізнес ви можете подзвонити на телефон довіри, який діє у прокуратурі Ужгорода – 61-42-00, повідомляє прес-служба прокуратури міста Ужгорода.