На Закарпатті через гроші до відповідальності притягнуто 666 осіб

Фахівці Держфінінспекції у Закарпатській області протягом січня – листопада 2013 року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 19,9 млн. грн.

Зокрема, до бюджетів різних рівнів, бюджетних установ, організацій та підприємств додатково надійшло 4,4 млн. грн. Відшкодовано і поновлено незаконних, нецільових витрат та недостач ресурсів на суму майже 15,5 млн. грн.

До установ і підприємств, посадові особи яких порушили бюджетне законодавство, застосовано 185 фінансових санкцій у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, призупинення бюджетних асигнувань і зменшення бюджетних призначень.

До суду пред’явлено 35 позовів щодо відшкодування втрат ресурсів на загальну суму 9,5 млн. грн. Пред’явлення ще 30 таких позовів ініційовано перед органами прокуратури та установами.

За допущені фінансові порушення 666 посадових осіб підприємств, установ і організацій притягнуто до адміністративної відповідальності, 195 – до дисциплінарної та матеріальної.

Урядовий портал