На Перечинщині розіграли Кубок голови районної ради

На Перечинщині вже стало традицією проводити різні спортивні свята.

Так, з ініціативи й дієвої підтримки голови Перечинської районної ради Анатолія Перцева та з нагоди відзначення Дня місцевого самоврядування, у неділю, 08 грудня, у спортивному залі Перечинської ЗОШ відбулося чергове святкове спортивне дійство – змагання за кубок голови районної ради з міні-футболу.

Цього разу, згідно Положення, у змаганнях мали право взяти участь не лише команди депутатів районної, міської та сільських рад, але й жителі Перечинщини і ті, хто працює у районі. Позмагатись за трофей у футбольних поєдинках виявили бажання команди працівників освіти та працівників районного відділу міліції «Динамо» та майже кожний населений пункт нашого району представив свою команду – загалом зібралося 16 колективів.

Спортивні змагання проводились з метою пропаганди здорового способу життя серед населення, залучення депутатів місцевих рад усіх рівнів, а також мешканців району до занять фізичною культурою і спортом, організацією їх активного відпочинку та приурочені Дню місцевого самоврядування. Спортивний захід урочисто відкрив голова районної ради, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, заслужений тренер України, голова організаційного комітету змагань Анатолій Перцев.

Звертаючись до присутніх, з привітаннями та побажаннями перемог, гарних і цікавих ігор, Анатолій Володимирович зазначив: “Я радий, що на Перечинщині є люди, які завжди бажають взяти участь у різних спортивних заходах з різних видів спорту, а футбол у районі – це, взагалі, улюблений, найпопулярніший і пріоритетний вид спорту. Сьогодні тут зібралася значна кількість учасників і глядачів. Вони матимуть змогу поспілкуватися між собою, відпочити від буденної роботи і, звісно, позмагатися. Наше завдання просте: ми повинні бути носіями здорового способу життя та відроджувати спорт у районі. Життя тоді у високому тонусі, коли людина може показати, на що вона здатна. Переконаний, що спортивний азарт нинішніх змагань, добрі емоції залишить приємні враження та спогади. Зрозуміло, всі ми сподіваємося на хороші результати. Але важливо, щоб люди звідси повернулися додому задоволеними, сповненими оптимізму. Звичайно, що перше місце – одне, але участь у турнірі вже є перемогою. Приємно, що кожного разу кількість учасників турніру зростає, як і інтерес до гри”.

Опісля, голова районної ради, за відмінну організацію команди, активну участь у змаганнях з футболу та особистий внесок у розвиток спорту в районі, вручив грамоти районної ради активістам футболу: Василю Ап”ярію, Віктору Томашу та Василю Тирпаку. Теплими були й напутні слова народного депутата України Сергія Мошака “Перечинський район завжди виховував професійних спортсменів, тому дуже приємно бачити високу активність учасників, акцентував увагу на результаті проведення таких спортивних заходів – досягнення дружби та взаєморозуміння, адже саме це і є основними факторами у стосунках між людьми”, а ще побажав усім командам здоров”я, впевненості, сили та майстерних перемог.

До слова також запрошувалась Перечинський міський голова Мирослава Гуранич. Одразу після урочистої частини відбулися перші матчі турніру. Судді взялися за свою справу. Шанувальники насолоджувались кожною хвилиною гри. Гравці на своєму рівні хотіли показати красивий футбол і, звісно, зіграти на результат. Були цікаві комбінації і матчі були видовищними. За результатами жеребкування команди були розподілені на 4 групи по 4 команди у кожній. За наслідками групових матчів до першого півфіналу пробилися команди «Карпати» Перечин та Т. Поляна, у другий півфінал вийшли команди Т.Пасіка та «Воєводино» Раково. З рахунком 6:1 команда «Карпати», обігравши своїх суперників з Т.Поляни, стала фіналістом. У ІІ півфіналі команда «Воєводино» Раково з рахунком 3:2 перемогла суперників з Т.Пасіки. В матчі за третє місце футболісти Т.Пасіки з рахунком 3:2 обіграли команду Т.Поляни. В фіналі зустрілися «Карпати» Перечин – «Воєводино» Раково. Фінальний матч дійсно виправдав статус фіналістів і показав, що ці команди у турнірі були найсильнішими, продемонструвавши зрілу гру. Сам поєдинок проходив надзвичайно напружено. Інколи емоції гравців виходили «поза рамки» і суддям ледь вдавалось стримувати футболістів. При рахунку 2:1 на користь «Карпат», футболістам «Воєводино» на останніх секундах вдалося зрівняти рахунок і перевести матч до післяматчевих пенальті. При пробитті серії пенальті, більш холоднокровними виявилися спортсмени Ракова, яким вдалося двічі вразити ворота «Карпат». Натомість, перечинські футболісти, не реалізувавши два удари, програли фінал. Таким чином, за результатами змагань, місця розподілились так: перше місце й відповідно перемогу у турнірі здобула команда «Воєводино» Раково, друге місце – «Карпати» Перечин, а третє місце отримали футболісти з Т.Пасіки.

В кінці змагань відбулось нагородження. Оголошення підсумків стало кульмінацією свята. Вручення переможцям та призерам змагань медалей, грамот і кубків відбулося в урочистій атмосфері. Цю почесну місію виконав організатор спортивного заходу, Анатолій Перцев разом з Перечинським міським головою Мирославою Гуранич та головою районної федерації футболу Василем Стецо. Голова районної ради щиро подякував за допомогу в організації змагань сільським, міському головам, мешканцям району та всім командам-учасникам за підтримку масового спорту на Перечинщині. За рішенням суддівської колегії було визначено гравців – кращого нападаючого, ним став Іван Мицька з Т.Пасіки, кращого воротаря – Віталій Лабанич (Перечин) та Головей Олександр (Раково) – кращий захисник турніру. Також, було відзначено й пам»ятним кубком футболістів з Т. Поляни – за четверте місце в змаганнях.

А пам’ятний свисток від голови районної ради Анатолія Перцева отримав кращий суддя змагань – Назарій Дьордь. Такі змагання згуртовують жителів району та сприяють зміцненню здорового духу і оптимізму, тому що заняття спортом – це не лише здоровий спосіб життя, а й просто хороший настрій для всіх. Загалом, змагання проходили в дружній атмосфері, а футбольна боротьба була дуже цікавою.

Прес-служба Перечинської районної ради