Студенти-страйкарі зустрілися за круглим столом з ректоратом УжНУ

Студенти-страйкарі закарпатських вишів зустрілися на круглому столі з ректором УжнУ. Від Федора Ващука молодь хотіла нарешті почути чітку позицію щодо подій останніх “протестних” тижнів в Україні. Крім того, вимагали у ректора оприлюднити свої наміри щодо подальшого членства або виходу з лав “Партії регіонів”.

Круглий стіл між ректоратом УжНУ на чолі з ректором та студентами розпочався, без самого ректора. Тому студенти символічно поставили портрет Федора Ващука, щоб він хоч у такий спосіб був присутнім за круглим столом. Далі від студентської громади взяла слово Юлія Дуб, яка зачитала перше звернення до керівництва УжНУ. Відповідати довелося двом проректорам Роману Офіцинському і Федору Шандору та викладачам. На жаль, конкретної відповіді на здавалося б просте запитання студенти так і не почули. Чи призупиняє ректор свою діяльність в партії регіонів, чи залишається в ній, керівництво від його імені до кінця відповіді не дало.

Так і не почувши конкретної відповіді, студенти перейшли до другого питання, яке їх всіх хвилювало. Обіцяний ректором додаток до наказу про відвідування студентами пар під час страйку, якщо він триватиме після 6 грудня, так і досі не виданий. На питання студентів, керівництво УжНУ пояснило, що зараз в університеті проходять акредитацію 18 факультетів. І якщо студенти не ходитимуть на пари, то факультет може її і не отримати. Врешті-решт вирішили разом скласти такий додаток, щоб уніфікувати навчальний процес і знайти так звану золоту середину: відвідувати пари і ходити на мітинг. Дійти спільного висновку вдалося лише в одному питанні. Як студенти, так і керівництво УжНУ засудили дії влади, пов’язані з побиттям студентів Беркутом у Києві. Все інше так і залишилось на своїх місцях. Вирішити ці питання, здається, зможе тільки час та майбутня ситуація в країні.

М-Студіо