Студентка УжНУ стала володаркою Кубка України з паверліфтингу

У Коломиї пройшли змагання за Кубок України з паверліфтингу та Чемпіонат України серед студентів ВНЗ. Найудаліше із закарпатських атлетів на прикарпатському помості виступила п’ятикурсниця факультету здоров’я людини УжНУ Єлизавета Рижак (Бан), котру тренує старший викладач загальноуніверситетської кафедри фізичного виховання Андрій Федорішко.

Уже в першій вправі – присіданні – закарпатка, що змагалася у ваговій категорії до 47 кг, захопила лідерство, а в жимі лежачи спробувала підкорити рекорд України, піднявши 95,5 кг, проте через технічну похибку результат не був зарахований.

У сумі триборства Єлизавета на 42,5 кг випередила срібну призерку кубкового турніру, на 50 кг – студентського чемпіонату й уперше в історії закарпатського паверліфтингу стала триразовою володаркою Кубка України і чемпіонкою країни серед студентів.

Це чудове завершення спортивного сезону, під час якого студентка нашого університету перемагала також на юніорському і дорослому чемпіонатах України й виборола титул чемпіонки світу серед молоді. Участь у змаганнях стала можливою завдяки сприянню новоствореного спортивного клубу УжНУ (голова Іван Маріонда), котрий профінансував відрядження спортсменки.

Медіацентр УжНУ