Керівники Іршавщини зустрілися з ліквідаторами аварії на ЧАЕС

Напередодні вшанування ліквідаторів на Чорнобильській АЕС у четвер, 12 грудня, керівники району Василь Ковбаско та Станіслав Сухан міський голова Степан Бобик разом із представники окремих служб району провели зустріч з постраждалими від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Відкриваючи зібрання голова райдержадміністрації та голова райради подякували ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Ціною власного життя та здоров’я ви зупинили аварію світового масштабу й тому сьогодні завданням влади, є забезпечення необхідної соціальної підтримки даної категорії громадян, – зазначили посадовці.

Присутні вшанувати хвилиною мовчання пам’ять колишнього голову районної громадської організації «Союз – Чорнобиль України» Василя Копина. На порушені питання учасників ліквідаторів відповідали начальник управління соціального захисту населення Василь Черепко, головний лікар райлікарні Ольга Петах, лікар-терапевт по обслуговуванню ветеранів війни та учасників ЧАЕС Вікторія Устінова, завідуючий стоматологічним відділенням райлікарні Іван Стойка, завідуюча центральної аптеки № 22 Оксана Караслай, начальник управління пенсійного фонду Іван Бізіля, начальник відділу з призначення пенсій УПФ Вікторія Мейсарош, заступник начальника ТзОВ «Іршавське АТП – 12143» Олександр Коваленко.Найбільш хвилювали ліквідаторів питання нарахування пенсій, забезпечення ліками та видача препаратів по рецепту в районній лікарні та аптеці, лікування в стоматології, пільгові перевезення, питання працевлаштування.Голова районної організації «Союз – Чорнобиль України» Ганна Минович розповіла присутнім про діяльність громадської організації. З нагоди свята було вручено грамоти райдержадміністрації та райради. Підбиваючи підсумки зустрічі голова райдержадміністрації запевнив, що всі порушені чорнобильцями питання будуть взяті на контроль. Зокрема питання, що стосуються сприяння у працевлаштуванні. У районі щорічно створюються нові робочі місця, що дозволяє підвищувати рівень зайнятості у районі, як того вимагають ініціативи Президента.

Іршавська РДА